dzisiaj: 97, wczoraj: 1904

Trener Topolski po meczu z Kujawianką Strzelno

• autor: Redakcja, 2017-09-22 16:27

Dobry prognostyk na przyszłość

W środę w ramach rozgrywek pucharowych, Unia wygrała na wyjeździe z piątoligową Kujawianką Strzelno 5:0. Po meczu wypowiedział się trener janikowian - Adam Topolski, który był zadowolony z postawy swojego zespołu i stwierdził, że napawa on optymizmem, co cieszy w kontekście jutrzejszego spotkania ligowego z Chełminianką Chełmno. Niestety nieudało się otrzymać wypowiedzi od szkoleniowca gospodarzy - Jacka Sobczaka.

Adam Topolski (trener Unii)
- Mecz z kategorii tych, że dominowaliśmy na boisku. Bardzo mi się podobało to, że dzisiaj nie panikowaliśmy. Graliśmy, co prawda, z przeciwnikiem trochę słabszym, ale pokazaliśmy piłkę dojrzałą. Utrzymywaliśmy się przy piłce, obrona coraz lepiej gra, nie straciliśmy bramki, no i stworzyliśmy mnóstwo sytuacji. Wynik 5:0, to najniższy wymiar kary dla gospodarzy, bo jeszcze było pięć czy sześć sytuacji stuprocentowych, z których można było zdobywać bramki. Jeżeli chodzi o gospodarzy, to mieli słupek i jedną podbramkową sytuację, a reszta to nasza dominacja. Fajnie, bo potrenowaliśmy utrzymywanie się przy piłce. Jest to dobry prognostyk na przyszłość, bo zespół idzie do góry. Młodzi piłkarze, którzy są wprowadzani też potwierdzili swoją jakość, dobrze zaprezentował się Dawid Pieszak, miał fajne dwa podania otwierające drogę do bramki, które żeśmy wykorzystali, co cieszy. Zobaczymy, co będzie dalej. Na pewno ten dzisiejszy wynik nie jest zaskoczeniem, a co do samej gry, to daje on nadzieję na to, że będziemy punktować w lidze.