Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze

• autor: Redakcja, 2017-10-16 23:31

Komunikat dot. Walnego Zebrania Sprawozdawczo-Wyborczego

13.października 2017 roku (piątek, godz. 16:00) w sali konferencyjnej hali widowiskowo-sportowej w Janikowie odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Członków Klubu Sportowego „Unia” Janikowo. Przygotowaliśmy krótki opis przebiegu z wyborów nowego Zarządu naszego Klubu.

Na zebraniu zabrakło dotychczasowego Prezesa KS „Unia” Janikowo - Marcina Reczkowskiego, w związku z czym jako pierwsza głos zabrała Sekretarz - Agata Gilas-Pyzik, która w imieniu całego Zarządu podziękowała za minioną kadencję wszystkim działaczom, trenerom, piłkarzom i kibicom.

Kolejnie wybrano przewodniczącego zebrania, którym został Mateusz Andrzejewski. Następnie sprawozdanie finansowe przedstawiła Skarbnik KS „Unia” Janikowo - Anna Babińska, a później głos zabrał Przewodniczący Komisji Rewizyjnej - Ireneusz Gałązka.

Kolejnym punktem Walnego Zebrania Sprawozdawczo-Wyborczego było zgłoszenie się kandydatów do nowego Zarządu naszego Klubu. Jako pierwszy zgłosił się Eryk Woźniak, a drugi Patryk Wiśniewski. Trzecią osobą, która po przemyśleniu postanowiła się zgłosić była Paulina Andrzejewska. Po jawnym głosowaniu wybrano Zarząd, który udał się na obrady, gdzie ustalono następujące funkcję:
- Eryk Woźniak - prezes
- Patryk Wiśniewski - sekretarz
- Paulina Andrzejewska - skarbnik

Wybrana została także nowa Komisja Rewizyjna, w skład której wchodzą:
- Joanna Wienconek - przewodnicząca
- Ireneusz Gałązka
- Dominika Łączna
- Monika Nowicka

Oznacza to, że w Komisji Rewizyjnej zabraknie osób, które dotychczas w niej zasiadały, tj. Agnieszka Matykiewicz, Aneta Pietrzak i Stanisław Waszak.

Ponadto podczas Walnego Zebrania Sprawozdawczo-Wyborczego przegłosowano zmianę Statutu Klubu. Najważniejszym punktem zmian jest to, iż według nowego statutu w Zarządzie Klubu zasiądzie od pięciu do ośmiu osób, a nie jak aktualnie - trzy osoby. Po zatwierdzeniu nowego Statutu przez Krajowy Rejestr Sądowy w Bydgoszczy, przeprowadzone zostanie kolejne zebranie wyborcze, mające na celu dokooptowanie nowych osób do Zarządu KS „Unia” Janikowo.

Jednym z ostatnich punktów była wolna dyskusja, podczas której członkowie Klubu mogli zadawać pytania nowemu Prezesowi - Woźniakowi, który pełni także funkcję kierownika pierwszej drużyny.

Poprzez nasz fan-page, do najbliższego piątku, można skierować pytania do nowego Prezesa Klubu. Najciekawsze z nich zostaną wykorzystane do rozmowy z Erykiem Woźniakiem, która niebawem pojawi się na oficjalnej stronie internetowej.

Poprzedniemu Zarządowi Klubu oraz Komisji Rewizyjnej składamy serdecznie podziękowanie za zaangażowanie i działalność na rzecz KS Unia Janikowo.

Unia GniewkowoUNIA JANIKOWO
Unia Gniewkowo   UNIA JANIKOWO