dzisiaj: 179, wczoraj: 1904

Urodziny trzech Unitów

• autor: Redakcja, 2018-02-23 09:54

Wszystkiego najlepszego!

Dzisiaj swoje święto obchodzi aż trzech Unitów. 39.urodziny ma trener pierwszej drużyny - Robert Bednarek, 21 lat kończy nowy kierownik czwartoligowego zespołu - Paweł Radaszewski, a szkoleniowiec młodzików i orlików - Krzysztof Nowicki obchodzi 42.urodziny.

Robert Bednarek urodził się 23.lutego 1979 roku w Bydgoszczy. Ma 180 centymetrów wzrostu. Jako piłkarz występował na pozycji lewego obrońcy. Grał w takich klubach jak: Chemik Bydgoszcz, Amica Wronki, Korona Kielce, Arka Gdynia, Nielba Wągrowiec, Chojniczanka Chojnice i Unia Solec Kujawski. W drużynie z Chojnic rozpoczął pracę szkoleniową jako grający asystent. Później funkcję grającego trenera pełnił w klubie z Solca Kujawskiego. Następnie zakończył piłkarską karierę i skupił się na pracy szkoleniowca, właśnie w Unii Solec Kujawski. Za sobą ma także prowadzenie KP Starogard Gdański. Od grudnia poprzedniego roku jest trenerem Unii Janikowo. Ponadto pracuje w Akademii Piłkarskiej bydgoskiego Chemika.

Paweł Radaszewski urodził się 23.lutego 1997 roku w Inowrocławiu. Ma 191 centymetrów wzrostu. Jako piłkarz grał na pozycji obrońcy lub pomocnika. W Unii, która była jego jedynym klubem w piłkarskiej przygodzie rozegrał 58 meczów oficjalnych, w których zdobył dwa gole. Po zakończeniu rundy jesiennej obecnego sezonu, ze względu na kontuzję zrezygnował z dalszej gry. W przeszłości pełnił funkcję kierownika drużyny trampkarzy, a niebawem tą samą rolę będzie sprawował w pierwszym zespole naszego Klubu.

Krzysztof Nowicki również został urodzony 23.lutego, tyle, że w 1976 roku. W naszym Klubie w przeszłości był kierownikiem żaków, orlików, młodzików i trampkarzy. Od sezonu 2016/2017 pracował jako trener żaków, a obecnie jest szkoleniowcem orlików i młodzików.

...