dzisiaj: 169, wczoraj: 1904

Zimowe granie orlików i żaków

• autor: Redakcja, 2018-02-26 14:22

Turnieje orlików i żaków

Zimowe zmagania drużyn młodzieżowych trwają w najlepsze. W ostatnim czasie juniorskie zespoły naszego Klubu rozgrywały mecze kontrolne, jak i turnieje halowej piłki nożnej. W zmaganiach uczestniczyły żacy i orlicy. Zapraszamy do przeczytania relacji.

Orlicy

W ostatnim czasie nasi Orlicy II rozgrywały mecze kontrolne w janikowskiej hali widowiskowo-sportowej. Przeciwnikiem była Wielkopolska Komorniki. - Co ważne, w końcu zaczęliśmy zdobywać bramki. Musimy jednak ostro popracować nad błędami w obronie i boiskowym gapiostwem - skwitował trener orlików - Łukasz Łączny.

Po kilku dniach, Orlik rocznik 2008 plus zawodnicy powołani z Żaków 2009 rozegrali kolejny sparing z Wielkopolską Komorniki 2009 wygrywając 4:2. Bramki dla Unii zdobyli: Miłosz Znajdek 3 oraz Jakub Wołodko 1.

W miniony weekend odbył się Turniej Orlik rocznik 2007 w Żninie. Nasza drużyna zagrała rocznikiem 2008 i 2009, ale nie odstawała walką i grą od rywali. Ostatecznie 11.miejsce po przegranych rzutach karnych.

Oprócz zespołu orlików prowadzonego przez trenera Łącznego, także orlicy pod okiem trenera Krzysztofa Nowickiego udali się w miniony weekend na turniej. Orlicy 2007 brali udział w turnieju w Komornikach, gdzie osiągnęli następujące wyniki:

Unia - MKS Przemysław 2-1 (bramki Krawczyński Nikodem i Kopruszyński Szymon)
Unia - Stella Luboń 2-0 (bramki Kopruszyński Szymon i Biłoszewski Jakub)
Unia - Gopło Kruszwica 0-1
Unia - Pogoń Mogilno 1-4 (bramka Szczutkowski Kuba)
Unia - Wielkopolska Komorniki 0-1
Unia - Kania Gostyń 0-5

Orlicy trenera Nowickiego zajęli 8 miejsce. W tym turnieju Julek Olszak został wybrany najlepszym zawodnikiem drużyny Unii.

Żacy

Noworoczny Turniej PELIKAN Szubin Cup 2018 - Rocznik 2010. W tej właśnie imprezie w miniony weekend uczestniczyli młodzi piłkarscy adepci prowadzeni przez trenera Mikołaja Plewę. Janikowscy żacy zajęli drugie miejsce, co jest dużym sukcesem. Unici zgarnęli też dużo nagród indywidualnych: MVP turnieju został Witek Pyrzyński, który także w konkursie żonglowania piłki zajął pierwsze miejsce. Drugie miejsce należało z kolei do innego zawodnika Unii Janikowo -Kacpra Partyki. W konkursie strzały na bramkę trzecie miejsce zajęli wspólnie nasi zawodnicy Witek Pyrzyński i Aleksander Krokos.

Warto także dodać, że nowym kierownikiem zespołu żaków prowadzonego przez trenera Plewę został Paweł Płotalski. Witamy w Klubie i życzymy powodzenia!