Turniej orlików, sparing juniorów

• autor: Redakcja, 2018-03-06 22:12

Młodzieżowy weekend

Za nami weekend w wykonaniu drużyn młodzieżowych naszego Klubu. W sobotę, 4.marca w turnieju halowym w Mogilnie udział wziął zespół orlików prowadzony przez trenera Łukasza Łącznego. Młodzi janikowianie zajęli piąte miejsce. Z kolei w niedzielę, 5.marca ostatni mecz kontrolny tej zimy rozegrali juniorzy starsi. Podopieczni trenera Michała Orlika wygrali na wyjeździe z Czarnymi Nakło 7:3. Trzy bramki zdobył Dawid Jendrzejewski (na zdjęciu). Po jednym trafieniu zanotowali także zawodnicy będący w kadrze pierwszej drużyny Unii - Damian Łozowicz i Jakub Rusznica, a także Eryk Marszał, który wrócił do juniorów naszego Klubu po półrocznym wypożyczeniu z Chemika Bydgoszcz. Jedno trafienie było golem samobójczym.

Turniej Orlików w Mogilnie
4.marca drużyna Orlik rocznik 2008 uczestniczyła w turnieju w Mogilnie. Ostatecznie po dobrej grze i super postawie wszystkich zawodników Unia zajęła 5.miejsce. Podopieczni trenera Łukasza Łącznego rozegrali następujące mecze:

Unia - Pogoń I Mogilno 0:0
Unia - Racice 0:2
Unia - Olimp Strzelno
Unia - Pogoń II Mogilno 1:0

Bramki zdobyli: Jakub Wołodko, Jakub Kotlarek i Alan Nowakowski

W konkursie dla zawodników zwyciężył Unita Jakub Wołodko, który w konkursie żonglowania zaliczył 23 podbicia. W konkursie dla rodziców, w kategorii tata zwyciężył rodzic z Janikowa pan Leszek Piórek, a w kategorii mam drugie miejsce zajęła pani Katarzyna Wołodko. - Brawo drużyna i wielkie brawa i podziękowania dla rodziców, zawsze możemy na was liczyć - powiedział trener Łączny.

Sparing juniorów starszych: Czarni Nakło - KS Unia Janikowo 3:7 (2:4)
Bramki dla Unii:
Jendrzejewski 3, Łozowicz 1, Marszał 1, Rusznica 1, Samobójcza 1.

Skład: Śmigielski, Rusznica, Jankowski, Wandachowicz, Karczewski, Gotowicz, Gałązka, Jaszcz, Jendrzejewski, Marszał, Łozowicz,

Zagrali po przerwie:
Nowaczyk, Tomaszek, Mendelewski, Siemianowski.

- W tym spotkaniu dopisała pogoda. Mecz ten rozegrany został na boisku ze sztuczną nawierzchnią w Nakle, co w tym roku na pewno jest komfortem w przygotowaniach do sezonu. W meczu tym skupiliśmy się na zadaniach indywidualnych co przyniosło sporo bramek dla nas. Widać, że chłopcy potrzebują gry w jak największym wymiarze czasowym, było wiele błędów indywidualnych. Cieszy fakt, że kilku zawodników w tym meczu pokazało się z bardzo dobrej strony. Zostały nam dwa tygodnie do pierwszego meczu ligowego, ten czas zagospodarujemy na poprawę taktyki zespołowej. Myślę, że wystarczy nam czasu na to by cieszyć grą naszych kibiców. Kolejny sparing rozegramy na własnym boisku w sobotę 10.marca o godz. 14:00 z Pauczanką Żnin. Zapraszamy - powiedział trener Michał Orlik.