dzisiaj: 130, wczoraj: 1904

Dawid Bocian zawodnikiem Unii

• autor: Redakcja, 2018-03-09 23:20

Ostatnie wzmocnienie sfinalizowane

Sfinalizowane zostało ostatnie wzmocnienie drużyny prowadzonej przez trenera Roberta Bednarka. Do Unii dołączył bowiem kolejny piłkarz mający za sobą grę w trzeciej lidze. Jest nim 25-letni Dawid Bocian, który ostatnie dwa lata spędził w czwartoligowym Lechu Rypin, dla którego w 23.meczach strzelił 13 goli. W biało-niebieskich będzie występował z numerem 22 na koszulce. Dawida witamy w naszym Klubie i życzymy powodzenia!

Dawid Bocian urodził się 22.lipca 1992 roku w Chełmży. Jest wzrostu 170 centymetrów, a waży 67 kilogramów. Występuje na pozycji bocznego pomocnika lub napastnika. W przeszłości grał w juniorskich zespołach Legii Chełmża i Lidera Włocławek. Również w tych obu klubach miał początki w piłce seniorskiej. W sezonie 2009/2010 zagrał 22 mecze w trzecioligowej Legii, a w sezonie 2010/2011 występował w piątoligowym Liderze. Następnie przez pół roku reprezentował barwy Promienia Kowalewo Pomorskie (V liga). Rok 2012 spędził w czwartoligowym Flisaku Złotoria. Wiosną 2013 roku był zawodnikiem Koralu Dębnica (dziewięć meczów w III lidze i jedna bramka), a jesień w Kotwicy Kołobrzeg (pięć meczów i jeden gol, dołożona cegiełka do awansu do II ligi). Kolejnie związał się z niemieckimi klubami: FV Lebach i SV Blau-Weiss '90 Neustadt. Po powrocie do Polski, wiosną 2015 roku ponownie był piłkarzem drużyny z Kowalewa Pomorskiego. Rundę jesienną sezonu 2015/2016 spędził w Sadowniku Waganiec, a po jego wycofaniu się z czwartoligowych rozgrywek, przeniósł się do Lecha Rypin, w którym w latach 2016-2017 rozegrał 23 mecze w IV lidze strzelając 13 goli.