dzisiaj: 259, wczoraj: 1904

MONTOSTAL ponownie sponsorem KS Unia Janikowo

• autor: Redakcja, 2018-03-09 23:46

MONTOSTAL sponsorem Unii!

Mamy bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich sympatyków KS Unia Janikowo. Kolejnym sponsorem naszego Klubu został firma MONTOSTAL. Cieszy nas niezmiernie, iż odbudowaliśmy zaufanie, dzięki czemu MONTOSTAL ponownie będzie wspierał piłkę nożną w naszym mieście. Jest to kolejny sukces organizacyjny KS Unia. Dziękujemy za wsparcie!

Spółka P.P.H. Montostal powstała w 1991 roku. Przez wiele lat swojej działalności zdobyła szerokie doświadczenie w realizacji konstrukcji stalowych i instalacji technologicznych dla przemysłu biopaliw, petrochemicznego, spożywczego, paszowego, chemicznego, celulozowo-papierniczego i cementowo-wapienniczego. Firma może pochwalić się wieloma realizacjami dla klientów z Polski i Europy. Montostal wybudował wiele specjalistycznych obiektów i instalacji produkcyjnych m.in. na terenie Janikowskich Zakładów Sodowych - Soda Polska Ciech S.A., Zakładów Anwil Włocławek czy Zakładzie Produkcji Etanolu w Goświnowicach. Jako jedna z pierwszych firm w kraju, budował zakłady produkujące biopaliwa Komagra S.A. i Bioagra-Oil Sp. z o. o. w Tychach. Montostal odegrał znaczącą rolę jako wykonawca terminalu dla Polska Trade Services Sp. z o. o. a Bunge Company na terenie Portu Handlowego Świnoujście. Zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej - montostal.com.pl.

Montostal wspierał piłkę nożną w naszym mieście już w latach dziewięćdziesiątych aż do końca sezonu 2009/2010. Następnie firma ta wspierała nasz Klub w poprzednim sezonie, czyli w premierowych rozgrywkach IV ligi. Teraz, po ponad półrocznej przerwie MONTOSTAL znów został sponsorem KS Unia Janikowo. Jest to kolejna firma, która w tym roku zdecydowała się wziąć udział w projekcie odbudowy Dumy Kujaw.

...