Zmagania drużyn młodzieżowych

• autor: Redakcja, 2018-03-13 20:58

Grały drużyny młodzieżowe

W minionym tygodniu ostatnie mecze kontrolne przed zmaganiami ligowymi rozegrali trampkarze i juniorzy starsi. Podopieczni Marcina Zaleskiego ulegli Cuiavii Inowrocław 1:3, z kolei najstarszy młodzieżowy zespół Unii wygrał z Pałuczanką Żnin 6:2. Natomiast, jeżeli chodzi o najmłodszych adeptów piłki nożnej w naszym Klubie - żaków, zajęli oni trzecie miejsce w turnieju w Szubinie.

Trampkarze:
W poniedziałek, 5.marca sparing rozegrali trampkarze Unii. Podopieczni trenera Marcina Zaleskiego przegrali na sztucznej nawierzchni w Inowrocławiu z miejscową Cuiavią 1:3. Honorowego gola dla janikowian strzelił Ernest Hulisz.

Trampakrze Unii zagrali w następującym składzie: Giza - Grzegorek, Nowak, Wojciechowski Mar., Polanowski - Jobczyk, Hulisz- Olszewski, Wandachowicz, Kiedzik - Szczutkowski.
Zagrali również: Panfil, Wojciechowski Mich. Graczyk S. Graczyk K. Sniegowski.

Juniorzy starsi:
Natomiast w sobotę, 10.marca juniorzy starsi Unii wygrali mecz kontrolny z Pałuczanką Żnin 6:2 (2:1). Sparing rozgrywany był w Janikowie. Był to ostatni sprawdzian przed ligą, która startuje w najbliższy weekend. W drugiej połowie zagrał zawodnik pierwszej drużyny - Jakub Rusznica.

Unia - Pałuczanka Żnin 6:2
Bramki:

Jendrzejewski 3 (49', 51', 70'), Mendelewski 2 (26', 56'), Pietrykowski 1 (41')

Skład 1:
Uszko, Stankiewicz, Nowaczyk, Siemianowski, Kowalski, Gotowicz, Bykowski, Mendelewski, Tomaszek, Jobczyk, Pietrykowski,

Skład 2:
Śmigielski, Jankowski, Nowaczyk,Wandachowicz, Karczewski, Jaszcz, Rusznica, Marszał, Gałązka, Jendrzejewski, Mendelewski.

Żacy:
W minioną sobotę, żacy prowadzeni przez trenera Przemysława Kędziorę udali się do Szubina na turniej halowej piłki nożnej. Najmłodsza drużyna młodzieżowa naszego Klubu w rozgrywkach zajęła trzecie miejsce, co jest sporym sukcesem. Żacy w meczu otwarcie bezbramkowo zremisowali, a w kolejnych spotkaniach dwukrotnie wygrali w rozmiarach 1:0.