Komunikat Zarządu KS Unia Janikowo

• autor: Redakcja, 2018-04-05 17:17

Głosem Zarządu…

W poniższym newsie tradycyjnie już umieszczamy Komunikat Zarządu KS Unia Janikowo dotyczący podsumowania wydarzeń w Klubie w danym miesiącu. Zapraszamy wszystkich sympatyków naszego Klubu zapraszamy do lektury.

Analizując miesiąc marzec, w kwestii sportowej to z pewnością można być zadowolonym. Wiosnę rozpoczęliśmy do awansu do ćwierćfinału Pucharu Polski K-PZPN pokonując na wyjeździe Włocłavię Włocławek 1:0. Następnie udanie zaczęliśmy rozgrywki ligowe wygrywając we Włocławku z tamtejszym Liderem 4:0. Niestety później przyszła porażka z Lechem Rypin 0:3 na własnym boisku. W ostatnim marcowym meczu Unia rozgromiła na wyjeździe Naprzód Jabłonowo Pomorskie 6:2. Reasumując, wyniki te pozwoliły nam awansować na ósme miejsce w tabeli, które zajmujemy już od trzech tygodni. Na głębszą analizę i ocenę gry zespołu, jak i nowych zawodników jest jednak jeszcze za wcześnie.

Niedawno rozgrywki ligowe rozpoczęły także juniorzy starsi i trampkarze naszego Klubu. Ci pierwsi przegrali w pierwszym meczu, jednak wygrali dwa kolejne, dlatego też z postawy juniorów Unii również można być zadowolonym. Trampkarze z kolei po dwóch wiosennych kolejkach mają na koncie jeden punkt.

Bardzo ważną kwestią jest fakt, iż w marcu 2018 roku do grona sponsorów naszego Klubu dołączyła kolejna firma - Montostal. Cieszymy się, że udało nam się odbudować zaufanie i firma ta, po ponad pół roku, ponownie wspiera KS Unia Janikowo. Bez wątpienia to kolejny sukces organizacyjny naszego Klubu. Tak, więc na chwilę obecną wspierają nas: MIASTO JANIKOWO, AL-SPRINT, JANIPOL, MONTOSTAL, BROSTER, CLASSIC, CRYSTAL i KM-PROJECT. Ponadto partnerem Klubu jest OSiR JANIKOWO. Warto dodać, iż w dalszym ciągu prowadzone są rozmowy z kolejnymi potencjalnymi sponsorami.

Ponadto zauważyć można, że z listy sponsorów zniknęły dwie firmy, o czym wcześniej nie informowaliśmy. Wraz z rezygnacją poprzedniego prezesa - Marcina Reczkowskiego, Klubu nie wspiera już Hurtownia Spożywcza MAJA, której współwłaścicielem jest były włodarz Unii. Oprócz tego, na chwilę obecną z grona sponsorów ubyła firma AQUA-KAN z Inowrocławia.

Na zakończenie komunikatu, informujemy, że wkrótce na naszej stronie internatowej zostanie zamieszczony komunikat dotyczący Walnego Zebrania Sprawozdawczo-Wyborczego.