Nowe koszulki Unii: Pasiak wraca!

• autor: Redakcja, 2018-04-07 09:08

Pasiak wraca!

Jutro piłkarze Unii po raz drugi ogólnie, a pierwszy przed własną publicznością zagrają w nowych strojach - biało-niebieskich pasiakach. Koszulka z historycznym wzorem wraca na sześćdziesięciolecie piłki nożnej w Janikowie! Mamy nadzieję, że wraz z nią pojawią się sukcesy!

Przez cały rok 2018, podstawowym meczowym kompletem pierwszej drużyny Unii będzie biało-niebieska koszulka w pasy, niebieskie spodenki oraz niebieskie getry. Marka nowych strojów jest z najwyższej półki - Adidas. Pierwszy mecz w pasiakach janikowianie zagrali w minionym tygodniu, kiedy to wygrali z Naprzodem Jabłonowo Pomorskie 6:2.

Z przodu koszulki po lewej stronie tradycyjnie umieszczony został herb KS Unia Janikowo. Tuż obok niego, po środku widać logo marki Adidas. Poniżej, na tle biało-niebieskich pasów, znajduje się logo sponsora - AL-SPRINT, a tuż pod nim sponsora głównego - MIASTO JANIKOWO z napisem „tego miasta nie ma bez piłki”.

Z tyłu koszulka ma kolor niebieski. Pod charakterystycznym niewielkim napisem „KS UNIA 1958” znajduje się numer zawodnika, który wykonany jest w czcionce Lotto Ekstraklasy. Na dole numerów umieszczone zostało logo firmy Krzywy Nadruk, która zrealizowała nadruki na strojach. Poniżej widoczne są logo dwóch firm, które sponsorują nasz Klub - JANIPOL i MONTOSTAL.

Rękawy koszulki są długie. Na prawym rękawku znajduje się logo firmy CLASSIC.

Historyczny sukces Unii Janikowo, jakim był awans do III ligi w 2000 roku został przyodziany również biało-niebieskim pasiakiem. Rok sześćdziesięciolecia piłki nożnej w Janikowie jest doskonałą okazją do powrotu do charakterystycznych  koszulek.