Urodziny Mikołaja Plewy

• autor: Redakcja, 2018-06-05 22:10

Wszystkiego najlepszego!

W dniu dzisiejszym swoje 25.urodziny obchodzi zawodnik pierwszej drużyny i trener młodzieżowych zespołów naszego Klubu - Mikołaj Plewa. Z tej okazji składamy mu najserdeczniejsze życzenia, wszelkiej pomyślności w życiu prywatnym, jak i zawodowym oraz wielu piłkarskich sukcesów, a przede wszystkim dużo zdrowia i szybkiego powrotu na boisko!

Mikołaj Plewa przyszedł na świat 5.czerwca 1993 roku w Inowrocławiu. Charakteryzuje się 176.centymetrami wzrostu oraz wagą 70.kilogramów. Jako zawodnik jest pomocnikiem. Pierwsze piłkarskie kroki stawiał w młodzieżowych zespołach Unii Janikowo. Występował także w juniorach Zawiszy Bydgoszcz. W bydgoskim klubie zadebiutował w seniorskiej piłce w drużynie rezerw. Kolejnie grał w trzecioligowych ekipach: Victorii Koronowo, Wdy Świecie, Cuiavii Inowrocław i Pogoni Mogilno. Od sezonu 2014/2015 jest związany z naszym Klubem, zarówno jako piłkarz i trener zespołów młodzieżowych. W przeszłości prowadził juniorów młodszych, a obecnie szkoli żaków. Niegdyś pracował także w roli kierownika wspomnianych juniorów. Jeżeli chodzi o pierwszy zespół, to wystąpił w 75.ligowych meczach strzelając 26 goli, a także 7 spotkań pucharowych zdobywając 1.gola. Z numerem 30 na koszulce świętował awanse do piątej i czwartej ligi.

...