Nowy dyrektor sportowy w Unii

• autor: Redakcja, 2019-01-11 16:18

Tomasz Ciesielski dyrektorem sportowym Unii

Zarząd KS Unia Janikowo informuje, iż od dzisiaj nowym dyrektorem sportowym naszego Klubu został Tomasz Ciesielski. Witamy ponownie w Dumie Kujaw i życzymy powodzenia oraz satysfakcji z działalności na tymże stanowisku.

Tomasz Ciesielski jako dyrektor sportowy naszego Klubu to doskonała wiadomość dla wszystkich sympatyków janikowskiej piłki nożnej. Jest on wychowankiem Unii z przeszłością na boiskach ekstraklasy, na których rozegrał 88 meczów strzelając jednego gola. Przypomnijmy, iż jako piłkarz świętował on wszystkie możliwe sukcesy na krajowym podwórku w barwach Polonii Warszawa: Mistrz Polski, zdobywca Pucharu Polski i Superpucharu Polski oraz Pucharu Ligi. Ponadto zadebiutował w pierwszej reprezentacji Polski za kadencji selekcjonera Jerzego Engela.

W ostatnim czasie na tym stanowisku w naszym Klubie był wakat, gdyż poprzednio funkcję dyrektora sportowego sprawował Artur Polehojko, który wszedł do zarządu jako wiceprezes do spraw sportowych.

Decyzja o powołaniu na to stanowisko osobę tak doświadczoną piłkarsko jak Tomasz Ciesielski mówi o tym, iż nasz Klub rozwija się z każdym dniem, a jego rozwój idzie w dobrym kierunku.

W niedalekiej przyszłości na naszej stronie pojawią się informacje mówiące o zmianach w zarządzie Klubu, które są spowodowane wcześniejszą rezygnacją dotychczasowego prezesa Dariusza Nytko.