V Turniej Unia WOŚP

• autor: Redakcja, 2019-01-12 18:41

Hołota zwycięska w Turnieju Unia WOŚP

Za nami piąty już Turniej Halowej Piłki Nożnej Unia WOŚP. W tegorocznej edycji w rozgrywkach uczestniczyło osiem drużyn, które zostały podzielone na dwie grupy. Następnie rozegrano półfinały, mecz o trzecie miejsce i finał. W nim drużyna reprezentująca organizatorów – FC Kiero przegrało po emocjonującym spotkaniu z Hołotą 1:2. Zwycięzcom gratulujemy!

W grupie A awans do półfinałów uzyskały drużyny Noname oraz Hołota, a trzecie i czwarte miejsce zajęły zespoły Zmarnowane Talenty, a także Young Team. W drugiej grupie to Oldboye i FC Kiero cieszyli się z awansu do dalszego etapu rozgrywek. Natomiast Rem Bis i Zootechnik wspólnie zajęli trzecie miejsce.

W meczach półfinałowych FC Kiero wygrał z Noname 5:2, a Hołota pokonała Oldboyów 1:0. Starcie o trzecie miejsce zakończyło się zwycięstwem Noname nad Oldboyami 4:3. W wielkim finale Hołota pokonała FC Kiero 2:1 i po raz pierwszy triumfowała w turnieju Unia WOŚP organizowanym na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.

Hołotę reprezentowali: Tomasz Sokołowski (bramkarz), Martin Nowicki, Hubert Krupiński, Damian Ojczenasz, Marcin Sadecki, Dawid Pindel, Natan Zniszczol, Wojciech Flinik, Kamil Pluciński czyli byli zawodnicy juniorów i pierwszej drużyny Unii oraz obecny piłkarz naszego Klubu – Jakub Losik.

FC Kiero, czyli zespół, który zajął drugie miejsce miał w składzie byłych zawodników Unii – Jakub Frąckowiaka, Kacpra Wróblewskiego i Przemysława Swojnóga oraz obecnych piłkarzy Unii – Macieja Mysiaka, Dominika Jelonka i Dawida Jendrzejewskiego.

Turniej sędziował Maciej Górczyński.

Ponadto informujemy, że w dzisiejszej licytacji koszulka meczowa Unii została sprzedana za 300 zł, a karnet na rundę wiosenną za 50 zł.